Kassen

Het kweken van groenten, planten en bloemen in uw eigen tuinkas is voor veel mensen een populaire hobby geworden. Wij bieden een ruim assortiment in kweekkassen met uiteenlopende eigenschappen. Naast de traditionele grote tuinkas bieden wij ook kleine tuinkassen zoals broeikassen, patiokassen, muurkassen en foliekassen. Wilt u beginnen met kweken of bent u al een ervaren kweker? Geen probleem, bij haxo vindt u precies de kas die u zoekt.

Tuinkas Kopen? Bij ons vindt u de juiste optie

Werken in een kweekkas is een hobby die u veel voldoening kan geven. Het kweken van bijvoorbeeld tomaten, komkommers of citoenen die u later kan eten geeft een zalig gevoel. Maar waar moet u beginnen bij het kiezen van de juiste kas? Ten eerste is het handig te bepalen waar u de tuinkas wilt plaatsen. Voor een grote tuinkas of tunnelkas heeft een aardige tuin nodig. De meeste foliekassen zijn iets kleiner en volstaan al in een kleinere tuin. Patiokassen en broeikassen zou u zelfs op een groot balkon of terras kunnen plaatsen. Dit geeft veel verschillende mogelijkheden waardoor u eigenlijk in elke tuin of op elk balkon kan beginnnen met het kweken van uw favoriete groenten. Bij ons vindt u de hobbykas die u zoekt. 

Tuinkas: Grote en kleine tuinkassen met verschillende materialen

Binnen ons assortiment vindt u Royal Well tuinkassen. Deze vrijstaande kassen zijn geschikt voor de grotere tuinen. Een echte hobbykas waar u met alle plezier in kan werken. Voor deze tuinkassen vindt u erg veel accessoires zoals kweekschappen, oppottafels, kweekbakken en uitzetramen. De kassen zijn gemaakt van aluminium en gecoat in verschillende kleuren. Zo zijn er zwarte tuinkassen maar ook groene tuinkassen en zilverkleurige tuinkassen. De grootste afweging is echter het materiaal van het tuinkas glas. U kunt namelijk kiezen uit drie verschillende mogelijkheden. Tuindersglas is het goedkoopst maar breekt ook het snelst. Daarnaast laat dit glas veel licht door in uw kas waardoor groenten, planten en kruiden goed kunnen groeien. Veiligheidsglas is sterker en breekt minder snel dan tuindersglas en laat net zoveel licht door als tuindersglas. Als laatste kunt u kiezen voor een kas van polycarbonaat. Dit is minder transparant en laat daardoor minder licht door. Het heeft echter wel een grote isolatiewaarde en breekt veel minder snel dan glas. Planten die snel verbranden voelen zich dus erg prettig in een polycarbonaat kas. 

Tunnelkassen: Makkelijke op te zetten in de volle grond

Tunnelkassen zijn makkelijk op te zetten en te verplaatsen. Het ingraven van de folieflap met wat aarde zorgt voor een stevige en tranditionele verankering van de kas. Een tunnelkas wordt vaak voorzien van een UV- werende folie. Dit beschermd uw groenten, planten en bloemen tegen ongedierte en slechte weersomstandigheden maar zeker voor de wering van teveel zonlicht. 

Foliekassen: Eenvoudig te monteren voor de beginnende kweker

Een foliekas is de meest voordelige optie voor de beginnende kweker. De kassen zijn licht, makkelijk op te zetten en te verplaatsen. In een kleine stadstuin kan een foliekas al een uitkomst bieden. Ze nemen minder ruimte in dan bijvoorbeeld een grote tunnelkas of hobbykas. Foliekassen zijn daarnaast ook makkelijk te monteren. De meeste kassen zijn voorzien van een stalen frame dat gemakkelijk in elkaar is te zetten. Bij foliekassen wordt net als bij de tunnelkassen gebruik gemaakt van UV werende folie. Dit helpt tegen regen en ongedierte. Uw planten, bloemen of kruiden worden daarnaast beschermd tegen teveel zonlicht. Tevens zit er in veel foliekassen een raam, wat zorgt voor een goede beluchting in de kas. Het raam kan daarnaast gebruikt worden voor het bewateren van uw planten.