Vijverpompen

Houd het water in uw vijver gezond en schoon met behulp van één van de tientallen vijverpompen van Haxo.nl. Ons ruime assortiment bevat vijverpompen in allerlei soorten, groottes, vermogens en merken, zodat wij voor elke vijver en elke situatie een passende oplossing kunnen leveren. Als expert op het gebied van tuinen en tuintechniek kunt u niet alleen bij ons terecht voor alles wat u nodig heeft om van uw vijver een prachtige eyecatcher te maken, wij kunnen u ook adviseren over al onze producten. Wilt u een vijverpomp bestellen maar heeft u eerst een vraag of twijfelt u over uw keuze? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord en denken graag met u mee.

Over vijverpompen

Om uw vijverwater gezond te houden, is beweging van groot belang. In de vijver vinden diverse natuurlijke processen plaats. Bij deze processen komen allerlei afvalstoffen vrij die de balans van het vijverwater in gevaar brengen. Door het water van uw vijver in beweging te houden, kunnen afvalstoffen beter aan de atmosfeer worden afgegeven en worden goede stoffen zoals zuurstof beter door het vijverwater opgenomen. Een vijverpomp zorgt voor watercirculatie, waardoor er geen overschot aan schadelijke stoffen opbouwt in de vijver en uw vijver in een gezonde leefomgeving blijft voor de waterplanten en eventuele vijvervissen. Vijverpompen zorgen niet alleen voor watercirculatie, ze zorgen er ook voor dat het water in de vijver op eenvoudige wijze verplaatst kan worden. Zo kunnen vijverpompen hoogte overbruggen en water omhoog stuwen, waardoor u verschillende waterniveaus kunt aanleggen of uw vijver kunt verrijken met een prachtige fontein.

Verschillende soorten vijverpompen

Vijverpompen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, capaciteiten, uitvoeringen en formaten. Het grote aanbod vijverpompen zorgt ervoor dat er voor elke vijver een passende oplossing geleverd kan worden. Om u te helpen met het maken van een keuze, vindt u hieronder meer uitleg over de diverse soorten vijverpompen. Heeft u na het lezen van de onderstaande toelichting per vijverpomp nog een vraag of bent u op zoek naar deskundig advies? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vijverexperts staan u graag te woord en denken graag met u mee.

Gewone vijverpompen

Een gewone vijverpomp wordt ook wel een basis vijverpomp genoemd. Basis vijverpompen zorgen enkel voor watercirculatie en zijn zeer geschikt voor prachtig aangelegde vijvers die qua uitstraling en esthetiek niets extra’s nodig hebben. Bent u de trotse eigenaar van een prachtige vijver en wilt u de balans terugbrengen in het water, zonder iets aan de uitstraling van de vijver te veranderen? Dan is een gewone vijverpomp de beste keuze.

Fonteinpompen

Een fonteinpomp is een vijverpomp die speciaal ontwikkeld is om een fontein aan te sturen. Fonteinpompen voor in de vijver zorgen ervoor dat er water omhoog spuit in uw vijver en geven uw vijver een levendige, luxe uitstraling. De hoogte en manier van spuiten van uw fonteinpomp bepaalt u zelf. U kunt uw fontein uitrusten met diverse spuitkoppen of een verdeelkraan, waardoor u uw fontein helemaal naar eigen inzicht vorm kunt geven. Vijver fonteinpompen zijn verkrijgbaar in verschillende merken en uitvoeringen en kunnen ook in andere elementen van de tuin, zoals in een waterbak of border met kiezelsteentjes, worden toegepast. Het is daarnaast mogelijk om een filter- en fonteinpomp 2-in-1 te kopen, waardoor u uw vijver niet alleen voorziet van een prachtig waterkunstwerk, maar het water dankzij het vijverfilter in de pomp ook direct gefilterd wordt. Zo is er voor elke situatie een passende oplossing beschikbaar.

Filterpompen

Vijverfilterpompen zijn vijverpompen die zijn uitgerust met een vijverfilter. Hierdoor zorgt deze pomp niet alleen voor watercirculatie, maar wordt het water in de vijver ook direct gefilterd. Filterpompen zijn zeer geschikt voor vijvers met vissen, omdat vijvervissen er voor kunnen zorgen dat het water sneller vervuild raakt. Door uw vijver uit te rusten met een filterpomp blijft het water in de vijver voldoende circuleren en wordt het tegelijkertijd gefilterd, waardoor u altijd kunt genieten van een heldere, schone en gezonde vijver.

Ornamentpompen

Vijver ornamentpompen zijn pompen geschikt voor binnenshuis gebruik. Hierbij kunt u denken aan kamerfonteinen, aquariums, beeklopen en waterornamenten in huis. Ornamentpompen voor in de vijver zijn alleen geschikt voor een natte opstelling, hebben een laag energieverbruik en zijn zeer betrouwbaar, waardoor u er jarenlang gebruik van kunt maken. De zuinige motoren hebben een thermische beveiliging en zijn geheel waterdicht, zodat oververhitting niet voorkomt en er geen risico is op kortsluiting. Een ornamentpomp is volledig veilig en kan zonder zorgen binnenshuis worden toegepast. Bestel uw ornamentpomp snel via Haxo.nl.

Luchtpompen

Een luchtpomp zorgt niet alleen voor watercirculatie, maar voegt ook extra zuurstof aan het water toe. Door extra zuurstof aan het vijverwater toe te voegen worden de vissen en andere dieren in de vijver aanzienlijk actiever en wordt er tevens een beter leefomgeving voor uw waterplanten gecreëerd. Zijn de vissen in uw vijver traag, houden ze zich op in de bovenste laag van de vijver en happen ze constant naar lucht? Dan is de kans groot dat er in de vijver een gebrek aan zuurstof is. Door een luchtpomp en toebehoren, zoals luchtstenen en luchtslangen, aan te leggen kunnen deze problemen eenvoudig verholpen worden en is het water in uw vijver weer in balans.