Een drukfilter wordt aangedreven door een vijverpomp en zorgt ervoor dat het water onder druk gefilterd wordt. Drukfilters hebben vaak meerdere kamers met verschillende filters, zodat het water op meerdere manieren gezuiverd wordt. Het water wordt gezuiverd van vuildeeltjes en algen. Zo krijgt u een gezonde vijver met blije vissen en gezonde waterplanten. Bij Haxo vindt u alle benodigheden voor de vijverfiltering voor een altijd lage prijs. 

Drukfilter

Drukfilter

Een drukfilter zuivert het vijverwater in ieder geval op grotere en kleine vuildeeltjes. De meeste drukfilters hebben een speciale UV-C unit. Deze unit heeft ruimte voor een speciale UV-C lamp waarmee schadelijke algen biologisch worden gedood. Op zoek naar een biologische drukfilter? Kies dan voor de drukfilters van Hozelock Bioforce. Deze filters maken tevens gebruik van de speciale Kaldness Bio Media. 

Drukfilter vijver

Welk drukfilter u nodig heeft hangt af van de totale inhoud van uw vijver. Dit geven wij aan bij de product informatie. Voor het Velda Clear Control Drukfilter geldt ongeveer dat per 10.000 liter een filterinhoud van 25 liter nodig is. De Clear Control drukfilter bieden bovendien de unieke mogelijkheid voor het plaatsen van een verwarming voor het water!

Drukfilter plaatsen

U plaatst een drukfilter naast de vijver. Een vijverslang zorgt ervoor dat het water uit de vijver in de pomp terecht komt. Via een andere slang komt het gezuiverde water naar buiten. Een vijverpomp zorgt voor de aandrijving. In tegenstelling tot een gewoon vijverfilter kan een drukfilter ook naast de vijver worden ingegraven. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met een capaciteitsverlies van gemiddeld 33%.

Drukfilter kopen

Onze webwinkel heeft een uitgebreid assortiment drukfilters met topmerken als Vivaria, Hozelock en Velda. Bij de productspecificaties kunt u precies zien welk drukfilter past bij de omvang van uw vijver. Haxo hecht veel waarde aan klanttevredenheid en levert snel! Vandaag besteld is binnen 3 werkdagen in huis!