Compostbak

Als u zelf uw groente, fruit en tuinafval composteert krijgt u de beschikking over gratis tuinmest voor de planten in uw tuin. Met een compostbak versnelt u het composteringsproces. Het werkt eenvoudig. Compost ontstaat wanneer bacteriën en schimmel dood organisch materiaal afbreken. Ook wormen en pissenbedden dragen bij aan dit proces. Het product dat overblijft is compost, een vruchtbare voedingsstof voor planten, bomen en struiken. In de compostbak verzamelt u bladeren, snoeiafval, resten van rauwe groenten en fruit en ook koffiefilterzakjes. Op die manier maakt u moeiteloos uw eigen compost. Bij Haxo bestelt u voordelig een compostbak online!.

Compostbak kunststof

U creëert gemakkelijk de ideale omstandigheden voor compostvorming door een compostbak van kunststof te kopen. Deze is voor een groot gedeelte afgesloten, maar heeft ook een luchtrooster. U verkrijgt namelijk de beste compost als de vochtigheid, het zuurstofgehalte en de temperatuur optimaal zijn. U schept de verse compost gemakkelijk uit de compostbak van kunststof als u de speciale klep aan de onderzijde opent. Compost geeft uw planten de grondstoffen die ze nodig hebben. Bij Haxo vindt u daarnaast ook alles voor tuinbewatering van uw flora, zoals gieters, een tuinslang of tuinspuiten en tuinsproeiers. Zonder water groeit er namelijk vrijwel niets!

Compostbak hout

Met de aanschaf van een compostbak van hout produceert u op natuurlijke wijze compost. De bak bestaat uit een halfopen constructie met een metalen frame en latten van larikshout. De onderzijde wordt niet afgesloten zodat uw groente, fruit- en tuinafval in contact blijft met de grond. Zo kunnen bacteriën, schimmels en wormen uw biologische afval bereiken om de compostering te versnellen. Wilt u alle processen die zich afspelen in de compostbak van hout goed in de gaten houden en optimaliseren? Dan vindt u in het uitgebreide assortiment van Haxo ook compostthermometers en compostmakers.

Compostbak kopen

Haxo is dé tuinwinkel waar u voordelig uw compostbak kunt kopen in diverse uitvoeringen. U heeft een ruime keuze uit compostbakken, compostkorven van verzinkt staal en tuinafvalzakken om uw groente en tuinafval eerst in te verzamelen. Als u een tuin wilt vormgeven met een gevarieerde flora en fauna vindt u in ons aanbod ook kweekkassen en kweekbakken om de eerste fase van het groeiproces een steuntje in de rug te geven. Door een compostbak te kopen beschikt u doorlopend over uw eigen gratis tuinmest.