Een kachelventilator is onmisbaar voor mensen met een houtkachel of pelletkachel in huis. Met deze ventilator haal je namelijk meer rendement uit je kachel. Doordat de warme lucht, die normaal gesproken naar boven zou stijgen, door de ventilator wordt verplaatst door de gehele ruimte, profiteer je overal in de ruimte van de warmte van jouw kachel. Ook meer uit je kachel halen? Dan is de kachel ventilator zeker wat voor jou!

Kachelventilatoren

Voordelen van een kachel ventilator

  • Meer rendement uit je hout- of pelletkachel
  • Eenvoudig te installeren
  • Brandstofbesparing
  • Optimaliseert de luchtcirculatie in de kamer
  • Werkt zonder gebruik van elektriciteit of batterijen
  • Milieuvriendelijk
  • In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar

Hoe werkt een haardventilator

Het doel van een kachelventilator of haardventilator is de luchtcirculatie in de kamer te optimaliseren, wat ervoor zorgt dat de kamer sneller en gelijkmatiger verwarmd wordt. De kachelventilator plaats je eenvoudig op de kachel. De warmte van de kachel zorgt ervoor dat de voet van de ventilator warm wordt en via een element wordt deze warmte omgezet naar stroom. De zelf opgewekte stroom zorgt er vervolgens voor dat de ventilator bladen gaan draaien. De haardventilatoren werken vrijwel geluidloos en blazen de warme lucht van de kachel de ruimte in.

Online een kachel ventilator kopen

Een kachelventilator bestellen doe je eenvoudig online. Met de haardventilator haal je meer rendement uit je kachel en wordt je kamer snel en gelijkmatig verwarmd. Doordat de haard ventilatoren uit onze webshop geen ingewikkelde installatie nodig hebben, profiteer je direct van een aangename warmte door de gehele ruimte. Daarnaast is de ventilator onderhoudsvrij en dien je enkel zo nu en dan het stof met een zacht kwastje te verwijderen. Verdeel de warmte ook beter over de ruimte en bestel vandaag nog een kachelventilator. Binnen enkele dagen heb je jouw bestelling al in huis.